Henkilöt

Ilmari Rautapää

Ilmari Rautapää on okkulttinen etsivä, rikollisuutta ja pimeyden voimia uhmaava shamanistinen antisankari.

Parikymppisenä Ilmari joutui tahtomattaan ulottuvuuksien välisten voimien riepoteltavaksi ja haaksirikkoutui vieraaseen maailmaan – meidän maailmaamme.

Yhtäkkiä hän huomasi olevansa täydellisen ulkopuolinen: ilman henkilöllisyyttä, sukulaisia, asuntoa, ystäviä tai omaisuutta. Äärimmäinen vieraantumisen kokemus vei hänet sietokykynsä ja mielenterveytensä rajoille. Alkoholismi, huumeet ja itsetuhoisuus olivat vähällä suistaa hänet ennenaikaiseen hautaan.

Tutustuessaan Johannes Valkoseen, iäkkääseen shamaaniin, ja tämän johdolla monikerroksiseen todellisuuskäsitykseen, hän alkoi hyväksyä asemansa ulottuvuuksienvälisenä orpona. Hän sukelsi okkultismiin, spritismiin ja muihin näkymätöntä todellisuutta selittäviin oppeihin. Ilmari alkoi löytää kutsumuksensa henkisenä konsulttina ja hajottavien voimien vastavoimana. Hänet alettiin tuntea okkulttisena etsivänä, miehenä joka väsymättä taisteli pimeyden sekasikiöitä, nimettömiä kauhuja ja yliluonnollista pahuutta vastaan – ellei parilla bissellä käyminen ollut sattunut venymään pitkäksi.

Henrik Mesmersaari

Yritysvalmentaja, PR-konsultti ja markkinointiguru Henrik Mesmersaari lyö uudet pohjat käsitteelle ”häikäilemätön”. Aikanaan myös Ilmari Rautapään oppi-isän Johannes Valkosen kisällinä ollut Mesmersaari löysi aikuisuuden kynnyksellä jotain henkistä etsintää parempaa: kylmän käteisen. Hankenilta noudettujen perustietojen jälkeen Mesmersaari perusti Sinnelag Communications – nimisen firman, jota voisi kutsua todelliseksi kasvuyritykseksi. Sinnelag Communications toteuttaa asiakkaittensa tavoitteita kaaosmagian, okkultismin, joukkohypnoosin, siekailemattoman väkivallan tai minkä tahansa keinoin – Henrik Mesmersaari on valmis kokeilemaan vaikka kansantanhuja, jos se vain tuo kahisevaa firman kassaan. Aitona chauvinistina ja ihmisvihaajana Mesmersaari haistattaa myös pitkät tasa-arvolle ja oikeudenmukaisuudelle ja muulle leperrykselle. Ihmisarvo on ensisijaisesti lompsajuttu, on yksi Mesmersaaren lempilajatelmista.

Henrik Mesmersaari häpeää lujasti aikaansa Johannes Valkosen oppilaana, mitä periodia hän kutsuu huumehippihairahduksekseen. Kokonaan hän ei kuitenkaan menneisyydestään ole päässyt, sillä useat nelikymppisen yrittäjän huolella peitevärjätyistä harmaista hiuksista ovat peräisin entisen kaverin Ilmari Rautapään edesottamuksista. Rahan arvosta piittaamaton renttuokkulttisti onnistuu liian usein sotkemaan Henrik Mesmersaaren tuottoisat suunnitelmat. Ja sekös Sinnelag Communicationsin Head Managerille päänsärkyä tuottaa!